2014. október 2., csütörtök

Itt van a ma


Itt van a ma, itt van a most. A tegnap, a múlt pedig ott. Maradjon is azon a helyen. A jövő pedig még nincs itt. De ne is siettess semmit, mert a holnap is eljön majd, meg az azután is. Hisz így megy ez, így kerek a világ.

Az biztos, hogy ma élsz. Az már a te döntésed, hogy hogyan. Belesüllyedhetsz a bánatba, abba az álló vízbe, amiben vagy. De ki is léphetsz az állandóságból. Csak akarnod kell. Én azt mondom, hogy mindig az a legjobb, ha valami újba kezdesz. Olyan szép a világ, és olyan változatos az élet. Tedd azzá magadnak. Menj, ugorj fejest a közepébe. Próbálj ki olyanokat, amiket eddig nem. Hidd el, egy csodás élményben lesz részed. Most pedig ne gyere azzal, hogy nincs neked erre időd. Képzeld, hogy van. Amire szeretnéd, arra lesz.

Mássz ki a mókuskerékből, mert bizony azon kívül is van élet. Szakíts a monoton élettel, és pörögj fel. Nem fogod megbánni. Mindenki meg fogja érteni, hogy neked erre most szükséged van. Meg kell, hogy értsék. De legelőször neked kell elhinned, hogy igenis szükséged van az újra, a változásra.



Kedved van csak úgy barangolni egyedül? Indulj. Meg szeretnél nézni egy filmet a moziban? Vegyél jegyet. Néha neked is kijár az, hogy megajándékozd magad.

Írj egy listát arról, hogy mi az, amit szeretnél. Ha úgy érzed, kezdd valami aprósággal, majd meglátod, hogy folyamatosan bővülni fog a listád. Mert mindenkinek vannak vágyai. Neked is.

Amíg nem ismered be, hogy ez kell, erre vágysz, addig nehéz lesz elkezdeni. Addig minden ugyanolyan szürke lesz, és sivár.

De amint elkezdesz változást vinni az életedbe, boldogabb leszel. Olyannak tudnám leírni, mint egy festővásznat. Üres, fehér. Aztán ha kezedbe veszed az ecsetet, bármit festhetsz rá. Te irányítod a mozdulatokat, te kevered a színeket. És minél színesebb, annál jobb.

Te pedig művész lehetsz. A saját életed művésze. Vigyél színt a lelkedbe, és hidd el, hogy mosolyogni fogsz. Az arcod kivirul, és tele leszel energiával. Ami pedig a legjobb lesz az egészben…

…boldog leszel. Nagyon boldog!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése